Low carb roláda s jahodami MyKETO

hovezi_licka_recept_nahled_myketo_0

Recept na svěží low carb roládu s MyKETO pudingem

  • Od 3. fáze
  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 10 minut
  • Chlazení: 30 minut
  • Celkový čas: 60 minut
  • 6 porcí
  • snadné

 

Jaro je v plném proudu a s ním začíná i sezóna jahod! Jahody jsou vynikající ovoce s nízkým obsahem sacharidů, které se hodí během dietních plánů MyKETO nebo při low carb stravování. Pojďte si je vychutnat s výbornou roládou, která je bez mouky i bez přidaného cukru.

  • Ingredience na těsto:
Vejce (bílky a žloutky zvlášť) 4 ks

Krémový sýr například Philadelphia

120 g
Kokosová mouka 20 g
Erythritol 30 g
Xantanová guma 1/2 ČL
Nastrouhaná ctirónová kůra 2 ČL
Sůl špetka

 

  • Ingredience na krém:
Balení mascarpone 250 g

Šlehačka

80 ml
Proteinový puding bílá čokoláda 1 balení
Vanilkový extrakt 1 ČL

Jahody nebo jiné lowcarb ovoce

na ozdobu

 

  • Postup:
  1. V míse smíchejte žloutky s krémovým sýrem, přidejte sladidlo a citronovou kůru, vše vyšlehejte do hladké konzistence. 
  2. Po částech zamíchejte kokosovou mouku, smíchanou s xantanovou gumou.
  3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
  4. Sníh postupně vmíchejte do připraveného těsta. Pracujte opatrně.
  5. Na plech vyložený pečícím papírem rozlijte připravené těsto a cukrářskou stěrkou rozetřete do rovnoměrného obdélníku.
  6. Roládu dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 10-12 minut. Roláda by měla zůstat světlá.
  7. Zatímco se roláda peče, připravte si krém. MyKETO Proteinový puding připravte podle návodu ve studené vodě, vyšlehejte společně se šlehačkou a mascarpone do hladké konzistence, Polovinu krému si dejte stranou, do druhé poloviny vmíchejte nadrobno nakrájené jahody a nechte v lednici vystydnout.
  8. Hotovou roládu vyjměte z trouby, nechte na plechu pár minut chladnout. Roládu sundejte z pečícího papíru a opatrně po delší straně srolujte, přendejte na mřížku a nechte úplně vystydnout.
  9. Připravený krém vyndejte z lednice, roládu rozbalte a potřete ji ½ krému s jahodami. Roládu opět zarolujte a potřete ji zbylým krémem bez jahod.
  10. Nechte v lednici alespoň 30 minut vychladit.

970x310_recept_rolada_MK_mailing